Rågrussinbullar

 




Har nyss avnjutit min första rågrussinbulle, och om jag får säga det själv blev de jätte goda. hämtade receptet från Leila Lindholms kokbok a piece of cake, enkla att göra och mycket goda.
 
12 bullar   
Du behöver:
35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g färsk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
 
1. Smält smöret, tilsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor.
2. Värm vätskan till fingervarmt max 37 grader
3. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan
4. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5.Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 min
6. Sätt ugnen på 225 grader
7. Dela degen i 12 bitar, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i 30min
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter
 

Bakning på gång..

Det har regnat och åskat hela morgonen så jag bestämde mig för att baka rågrussin bullar. Har aldrig gjort det tidigare så jag hoppas de blir bra. Just nu jäser degen återkommer med resultatet lite senare.
 


Today is the day..

...som jag ska börja använda tandtråd! Har precis varit hos tandläkaren, inga hål men måste använda tandtråd.

Annars sitter jag just nu i soffan med min tuss, ska ta tag i hemmet och städa lite tänkte jag och sen äta lunch med pappa. :)

Lasagne

Igår var vi hembjudna på middag hos mamma efter jobb. Det är nog en av de sakerna jag saknar mest med att inte bo hemma längre, maten! Att alltid komma hem till en god middag. Igår blev det lasagne, grymt god måste jag säga. Äter just nu rester till lunch, lika god idag. Tack mamma :)

Eye Brightenning

Fick en ny mascara häromdagen, av min kära mamma. Den är från Maxfactor och heter Eye Brightenning, den ska göra ögonensfärgen starkare och få det att lysa om dig typ. Har bara provat den en gång och vet inte om det är någon skillnad. Men gillar mascaran i sig. Den separerar fransarna väldigt fint och gör de långa. Vanligtvis använder jag Maxfactor 2000 calorie. Återkommer när jag testat det lite mer.
 
 
 

I was made for you

Spenderade min lördsag på jobb, när jag kom hem somnade jag till lite framför tvn och när jag vaknade bjöds det på tacos. Helt underbart. Anton och henke var här och vi hade en riktigt lugn och skön lördagskväll med film och en massa gott (som ingen orkade äta eftersom vi tryckt i oss för mycket tacos.)
 
Jag fick äran att välja första filmen och mitt självklara val var The Lucky one, jag tycker den är så bra och Zac Efron är inte helt fel att vila ögonen på i denna filmen. Till min STORA förvåning tyckte även killarna att filmen var bra. Eller så är de bara så fina vänner som säger det för att göra mig glad.
 
 
Vi såg även American Reunion, hade inte sett den innan men gu så rolig den var. Hade en toppen mysig lördagskväll med mina fina vänner :)
 
 
 

GRAND OPENING

Igår öppnade vi äntligen vår nya och fräscha butik på triangeln. Det har blivit långa dagar på jobb denna veckan men nu är det klart!
We put feet first, Din Sko, Nilson Shoes, Radical Sports och Skopunkten är nu samlade på ett och samma ställa. Hela helgen har vi 20% rabatt på vårt ordinarie sortiment! Kom och shoppa snygga höst skor!!!

Svettigt värre

Började min dag med en härlig powerwalk ner till havet med Tessan, redan 9 imorse var det stek hett ute. Dagen har jag spenderat med Emy på stranden och nu ser jag fram emot att spendera en timme i ishallen! Har inte stått på is sedan någon gång i februari innan min resa så detta kommer bli spännande. Har längtat riktigt mycket nu i sommar på att börja åka igen så ska bli roligt :)

Askungen

När jag var i USA passade jag på att handla presenter till Rickies kusiner som alla i stort sätt fyller år på sommaren. De som inte fyllt år fick ha presenter ändå.

Wilma fyllde år för någon vecka sedan, kunde själv inte gå på kalaset för jag jobbade. Men fick nu på morgonen ett fint sms där det stod att Barbie dockan uppskattades, alltid så roligt när man lyckas med presenter. Och hon är världens sötaste unge, söt som en docka!

Spelkväll

Igår hade jag en kort arbetsdag mellan 12-17. På kvällen hade vi spelkväll hemma hos Vicki så himla roligt. Vi spelade Alias, man är i lag och det går ut på att man ska förklara ett ord som man får utan att säga själva ordet så ska lagkamraterna gissa vad ordet är. Det är jätte roligt och det blir mycket skratt!

Pirrigt

Idag har jag arbetat min första dag på på Triangeln. Det var lite pirrigt i magen i morse när jag vaknade eftersom jag inte visste vad det var för tjejer som jobbar där. Men det visade sig vara hur trevliga och gulliga som helst, så jag tror nog att jag kommer att trivas. Vi ska dessutom nu i veckan flytta till nya lokaler och en helt ny och fin butik, ska bli både kul och spännande :) Imorgon blir det ytterligare en dag på jobb med start klockan 10.
Random blid på mig och mina vänner från ett zoo i USA ;)

Taco night

Ska snart bege mig på en liten promenad för att handla. Emy kom med den lysande idén att vi ska äta något gott ikväll och bara ha det mysigt. Tacos står på menyn och tror att Alex kommer hit snart för att hjälpa till att hacka grönsaker :)
 
 
Vi i New York

Fotpinglan

Har precis varit och fått mina fötter fixade hos duktiga Jessica på Fotpinglan, mitt nageltrång är borta och fått härlig fotmassage :) nu ska vi åka och äta lunch :)

Sötaste katten i stan

Häromdagen fick jag ett jätte fint lila koppel till Snäckan som Hanna köpt i Ullared. Det var ju fint väder igår kväll så vi tog på henne kopplet och gick ut och satte oss på gården. Det var mycket nytt för henne att upptäcka och emellanåt var det Snäckan som var ute och gick med oss och inte tvärt om. Men tror verkligen att hon tyckte det var mysigt!

Tjugotvå gånger två

Igår var det födelsedagsfirande för Emy och Mikaela som båda fyllt 22. Det blev en jätte härlig kväll med god mat, härliga vänner, dans och lekar i form av irländsk julafton, säckhoppning och bollkastning :)

Blev även lite klädsim för Emy.

Ett hjärta av rosor

Är nu inne på mina två sista dagar på Burlöv. Känns så konstigt att säga hejdå till alla (även om jag vet att vi kommer ses igen) och att veta att jag inte ska jobba där på måndag. Självklart ska det bli jätte kul att börja jobba i stan nya, utmaningar.
Fick häromdagen detta fina hjärtat med rosor och den rosa ljus lyckan av mina fina kollegor, passar perfekt här hemma! :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2528651/images/2012/pic_5026082f9606ee73530002d4.jpg" class="image">

Middags mys!

Vi har Robin och Jessica här ikväll. Snart blir det middag, baconinlindad kyckling och potatisgratäng :)

Heart of Dixie

Tror jag har hittat en ny favorit serie, Heart of Dixie. Rachel Bilson har huvudrollen som Zoe Heart. Älskade henne som Summer i O.C, och hon har fantastiskt snygg klädstil. En härlig ny tjejserie. Även smakat citron och lakrits glass idag, som även det är en möjlig ny favorit!

Regn idag igen

Jaha, vad ska man hitta på idag då? Hade hoppats på sol så vi kunnat vara ute men icke, det regnar idag igen.. Bakar eventuellt nya kanelbullar för de andra är redan slut...

Renovering

Har idag varit ute på Hornbach och tittat på kakel duschdörrar och blandare. Vi har tänkt renovera vårt badrum och byta ut badkaret mot en dusch då vi har ett ganska litet badrum är det mer praktiskt. Vill ha något liknande dessa duschdörrarna på bilden. Super smart att det går att vika in dörrarna. Blir nog grått kakel på golvet och vitt på väggarna. Tycker det är snyggt med lite större plattor så något i stil med de på bilden :)

Lördagshäng

Hade en super härlig kväll igår med tjejerna från jobb! Vi åt middag hemma hos mig, drack vin och hade det mysigt! Nu kommer vi tre jobba på olika butiker och det kommer verkligen kännas tomt. Kommer sakna dessa glada & roliga tjejerna! Som tur är bor vi nu alla väldigt nära varandra :)

Hemma fix

Igår hade jag en fixar dag här hemma. Vek tvätt, stor städade, handlade och bakade kanelbullar. Som för övrigt blev grymt goda :) fick även lite hjälp av min fina mamma. När Rickie kom hem från träningen åt vi spagetti och köttfärssås och tittade på Glee. Efter maten blev det lite plock med god ost, ölkorv och marinerade vitlökar. Idag blir det jobb till stängning och sen matlagning och Fredagsmys med Robin och Jessica :) Idag blir det jo

Dagens fynd

Denna kolsyremaskin från OBH Nordica fyndade jag idag på Media Markt för 249kr. Har tidigare kostat 899kr. Grymt nöjd :) :)

RSS 2.0