Tyskungen

I början av sommaren så började jag läsa Camilla Läckbergs första deckare Isprinsessan, om morden i Fjällbacka. Fastnade verkligen för den och hennes sätt att skriva som är väldigt beskrivande och detaljerat på något vis. Samt att hennes böcker utspelar sig både i nu och dåtid. Så innan semestern passade jag på att köpa bok 2-5 i serien. Det är ju självklart inget måste att läsa böckerna i ordning eftersom att varje fall får ett slut i sin bok. Men "huvudrollerna" är ju de samma i alla böcker så därför känns det bra att läsa dom i ordning så att man inte missar något. 
Älskar att ligga och läsa när jag är iväg på semester, då kan det bli både en och två böcker på en vecka. Men tyvärr har jag inte riktigt tålamod till att sitta och läsa när jag är hemma. Så nu när vi kom hem laddade jag ner en app som heter Storytel, där man kan lyssna på ljudböcker. Man får prova gratis i 14dagar så det är super bra. 
 
När det kommer till ljudböcker så har det stor betydelse vem det är som läser. Camilla Läckbergs böcker är det Katarina Ewerlöf som läser och hon är jätte bra tycker jag. Hon har bra nyans på rösten, inte monotont och tråkigt. Och det jag gillar mest med ljudböcker är att man kan göra saker samtidigt som man lyssnar, går ju inte när man läser en vanlig bok. Städa och plocka undan har helt plötsligt blivit roligt. Har även varit ute och prommenerst/joggat funkar jätte bra det med. Är så inne i boken att jag glömmer lite att det är jobbigt. Är inne på 5e boken nu Tyskungen och den är nog min favorit än så länge. Eller kankse 2an Predikanten. Rekomenderar verkligen hennes böcker =)
 
 

Nordic Blossom

Min andra semestervecka som spenderas hemma har blivit en liten fixar vecka. Vi har en del saker som är lite halvfärdiga här hemma som vi tar tag i nu när vi har tid. Det är en och annan hylla och gardinstång som ska upp. Vi ska även förhoppningsvis imorgon åka till IKEA och köpa en sänggavel till sovrummet och ett sko-skåp till hallen.

Har funderat på att göra en fondvägg i sovrummet och idag tror jag vi hittade den perfekta tapeten. Var ute efter något som går mot det blåa hållet då allt annat i vårt sovrum är vitt. Vill ha något mönster men inte för mycket konstigheter som jag tycker att det är på många. 

Denna med fåglar tycker jag är super fin, det blir troligvis denna. Den är från serien Nordic blossom.

 
 
 

 

Rhodos

Det var ett bra tag sedan jag skrev här senast men har inte haft någon lust. Har njutit av sommare och att vara ledig från skolan. Har i och för sig jobbat hela sommaren men det fram tills förra veckan då jag började min semester. Första semester veckan spenderades på Rhodos, jag och Rickie hälsade på Louise som varit där sedan slutet på maj och jobbat. Det var så kul att träffa henne igen. Vi har haft en underbar vecka med sol, bad, massvis av god mat och lite fest =)
 
En av dagarna lånade vi en bil och körde en liten bit utanför Rohodos stad till Calithea och badade på Oasis beach. Kan verkligen rekomendera det om man är på Rhodos. Det är ingen strand i den bemärkelsen utan det hela är uppbyggt på en massa klippor. Ett väldigt mysigt ställe då solstolarna är lite mer utspridda jämfört med den vanliga stranden. Vattnet är alldeles klart och grönt. Finns klippor på botten med men väldigt långt ner. Dock vissa man kan stå på mitt ute i havet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0